Familietoernooi groot succes en een trotse opa!

Door: Wim Alblas
Gepost in Nieuws
Geplaatst op woensdag, 21 juni 2017 om 22:06:16

TROTSE OPA

Het was mijn kleinzoon Jim die mij vroeg om mee te doen met de familiedag en ik heb er absoluut geen spijt van dat ik ja gezegd had. Het was een prachtige dag met leuke flightgenoten  (Joke en Rob van Lieshout) en dan hebben we nog gewonnen ook !!
Een jaar geleden zei ik tegen Jim, ga mee naar de driving range dan kun je kijken of jij golf leuk vindt. Vanaf dat moment is het voor hem golf wat de klok slaat. Ik heb hem het e.e.a.  uitgelegd en lessen geregeld bij Mark.
We lopen samen regelmatig negen holes en in het begin gaf ik hem aanwijzingen om zijn spel beter te maken, vandaag de dag geeft hij mij aanwijzigingen..............😀
Alle lof gaat naar Jim, want hij door zijn spel hebben wij gewonnen !

Wim Alblas.

Op Hemelvaartsdag namen er naast Wim Alblas en zijn kleinzoon Jim van Duijkeren nog 66 mensen deel aan het Zaanse Familietoernooi. De weersomstandigheden waren ideaal en de scores hoog.

Wim en Jim wonnen met maar liefst 48 punten in de 18 holes categorie. Tweede werden Margreet en zoon Raaf ter Woerds met 47 punten en derde werden Reinoud Broekhuijsen en Wilfried ter Woerds met 45 punten.

In de 9 holes categorie wisten Martin Faas en zijn zoontje Manu de overige deelnemers te verslaan met 15 punten. Tweede werden Rogier en zijn zoontje Tim Bentvelzen met 14 punten. Stephen Davies en zoontje Dominick scoorden 13 punten.

Willem van der Woude won maar liefst de longest van geel en de neary op 17. Veerle Bergsma won de longest van rood. De overige neary’s werden gewonnen door Timo Jansen (geel 2), Linda de Haan (rood 2), Ole Hollaar (rood 17) en Dominick Davies (oranje 2). Bij de longest van oranje waren er twee winnaars; Manu Faas en Mateo Pels omdat het verschil gewoon niet te bepalen was zonder meetapparatuur. De prijzen voor de Longest werden dit jaar gesponsored door Nils van Dam van de Chipping Inn. Bedankt!

De oudste gemiddelde leeftijd van een team was ruim 78 jaar: Piet en Rieneke Nieuwenhuizen. Het jongste team – Mateo en Esteban Pels -  was gemiddeld 10 jaar. Het hoogst scorende echtpaar was Pieter en Els Reijnders-Springveld met 41 punten, goed voor een zesde plaats. (Groot)Ouder-kind teams waren er 15 waaronder dus Wim Alblas en kleinzoon Jim. Twee Zaanse leden speelden met hun zwager.

In totaal waren er 13 van de 68 deelnemers greenfeespelers. En een viertal jeugdleden speelde mee met familie-vrienden of oudere (ex)leden van de Zaanse (Jack de Goede, Jan Bosse, Piet Zwart en Timo Jansen). Buiten mededinging uiteraard. Want ja, het is natuurlijk wel een familietoernooi.