De Runners-up Albatross

De jeugdspelers in deze groep hebben hun brevet Albatross gehaald. Ze hebben dus hun regelexamen gedaan en kunnen hun handicap gaan halen. Hun leeftijd ligt tussen de 9 en 12 jaar. 

Ze lessen op zaterdag van 14:00 uur tot 15:30. De hele groep doet samen een warming-up. Daarna geeft de golfpro Mark Metgod eerst les aan de ene helft en daarna aan de andere helft van de groep. De jeugdcoaches trainen ondertussen met die helft die geen les heeft. Na de les wordt er vaak nog druk het putt-biljarten beoefent of spelen een aantal kinderen nog samen door. 

In de maandbeker spelen bijna alle Albatrossen in de 9 holes wedstrijd. Spelen ze van Paars of Oranje? Dat hangt nog af van hun -concentratie- en spelvermogen. 

Kinderen uit deze groep die meer ambitie hebben kunnen meedoen aan de Golfsixes PGA Holland.  De Zaanse heeft samen met De Hoge Dijk, Amsteldijk en Old Course Loenen de 'regio Amsterdam' geformeerd. Op elke baan wordt 1 keer gespeeld. Tijdens de jeugdkampioenschappen spelen de Albatrossen in de categorie Runners-Up.