De jeugdcoaches

Het Plezier van onze jeugdleden is voor een belangrijk deel te danken aan onze jeugdcoaches. 

Onze jeugdcoaches begeleiden de jeugdspelers tijdens de lessen, trainingen en wedstrijden en ze organiseren alles wat maar nodig is voor de uitvoering van het jeugdprogramma. Alle jeugdcoaches zijn opgeleid door de NGF. We hebben veel jeugdcoaches: meer dan 1 op de 3 jeugdleden. Tijdens de lessen zijn de jeugdcoaches heel belangrijk. Allereerst ontvangen ze de kinderen en de (groot)ouders voor de les. 

Tijdens de les assisteren ze de pro en ze trainenen met de enen helft van de lesgroep terwijl de andere helft les krijgt. Al onze lesgroepen worden immers na de warming-up gesplitst in twee groepjes. Als het warm is zorgen ze voor drinken en de bitterballen in het clubhuis smaken ook altijd goed. Kortom; zij zorgen voor de goede feer en kijken goed naar de behoefte's van elk kind. Dit betekent ook dat kinderen door het jaar heen kunnen schuiven naar de volgende groep of dat een groepje kinderen meer op recreatiegolf gericht is en het andere groepje op ambitie. De jeugdcoaches doen dit in overleg met de pro's en de ouders. 

De jeugdcoaches begeleiden niet alleen maar doen zelf ook mee aan spelletjes, trainingen en wedstrijden met de jeugd. De allerleukste wedstrijd is Beat-de-Jeugdcoach. Deze wedstrijd is in 2015 voor het eerst gespeeld, het jaar dat de Zaanse jeugd weer NGF competitie ging spelen. Om de spelvorm dubbel negen te trainen ging de Zaanse jeugd spelen tegen de Jeugdcoaches. En dat hebben ze geweten. En tot nog toe is het de coaches niet gelukt de competitie-jeugd te verslaan. Beat-the-Jeugdcoach wordt nu ook gespeeld met de kinderen met Baanpermissie en tot handicap 36. De wedstrijdvorm is dan een jeugdcoach tegen een team jeugd dat texas scramble speelt. 

De jeugdcoaches zijn uiteraard ook gekleed in een blauwe polo of jas. Je kunt ze niet missen want op hun rug staat 'Jeugdcoach'. De jeugdcoaches verdienen het om op handen gedragen te worden. En dat doen we dan ook.